Sultandağı (Afyon) tabanidae (diptera) faunası üzerinde çalışmalar - Öztürk, Rahile (Anadolu Üniversitesi, 2001)
Türkiye Tabanidae Faunasını tesbite yönelik çalışmalar kapsamında Sultandağları çevresinde 1999-2000 yıllarında yapılan bu araştırma ile Chrysopsinae ve Tabaninae altfamilyalarına ait 35 tür tespit edilmiştir. Bu türlerden Chrysops caecutiens, C. flavipes, Therioplectes tricolor, Hybomitra. muahlfeldi, Tabanus bovinus, T. cuculus, T. glaucopis, T. leeani, T. maculicornis, T. martinii, T. portshinskii, T. rectus, T. spodopterus, T. Spodopteroides, T. subparadoxus, T. sudeticus, T. tinctus, Haematopota ocelligera ve Philipomyia graeca araştırma bölgesinden ilk kez bildirilmektedir. Daha önce yapılmış çalışmalarda bildirilenlerle birlikte bu bölgede yayılış gösterdiği tespit edilen tür sayısı 50'ye ulaşmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Sığırsineğigiller