Takım tezgahlarında hidrolik devrelerin ses problemi ve MKEPY 600 planya tezgahlarındaki uygulama - İleri, Kemalettin (Anadolu Üniversitesi, 1986)
Hazırlanan bu tezde amaç takım tezgahlarında kullanılan hidrolik devrelerin ürettikleri seslerin incelenmesi ve bulguların ışığı altında M.K.E. mamulu PY 600 planya tezgahına ait Hidrolik Devrede duyulan seslerin azaltılmasıydı. Bunun için tezin ilk bölümünde genel tanımlar, ikinci bölümde ise yapılan tecrübeler ve elde edilen sonuçlar verilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Hidrolik devreler; Gürültü kontrolü; Kavitasyon; Endüstriyel gürültü