Development and validation of HPLC ultraviolet detection method for quetiapine fumarate estimation in pharmaceutical formulation - Zedan, Mohammed (Anadolu Üniversitesi, 2022)
Ketiapin fumaratın miktar tayini için, düzenli kalite kontrol değerlendirmesi ve in vitro araştırmalar için kullanılabilecek hızlı, spesifik, kolay, ucuz ve hassas yüksek performanslı sıvı kromatografi (HPLC) ve UV spektrometrisi yöntemleri geliştirilmiştir. Pik simetrisi, hızlı analiz süresi ve en iyi ayırım için sabit faz olarak Raptor C18 250 x 4,6 mm kolonu kullanılmıştır. Akış hızı 1 mL/dk, enjeksiyon hacmi 10 uL ve ortam sıcaklığı 25 °C olarak belirlenmiştir. Hareketli faz %60 disodyum hidrojen fosfat Na2HPO4 tamponu (pH: 6) ve %40 ACN olacak şekilde izokratik olarak çalışılmıştır. Analitin varlığı 225 nm dalga boyunda tespit edilmiştir. Geliştirilen yöntem, SST'nin tüm onay gereksinimlerini karşılamıştır. Yöntem baştan sona incelenmiş ve sonuçlar, farmasötik formülasyonlarda ve in vitro çalışmalarda ketiapin fumarat miktar tatini için kullanılabileceğini göstermektedir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Yüksek Performanslı Sıvı Kromatografisi, Ultraviyole dedektör, In Vitro, Ketiapin Fumarat.