Uzaktan öğretimde muhasebe eğitimi ve bilgisayar destekli muhasebe eğitimi uygulaması - Pişiren, Uğur (Anadolu Üniversitesi, 1997)
ÖZET: Eğitimin, toplumlar için önemi ve gereği kaçınılmazdır. Toplumu oluşturan bireylere yaygın eğitimi ulaştırabilmek, günümüzde uzaktan öğretim ile sağlanabilmektedir. Uzaktan öğretim öğrencileri, sistemin süreçlerinden (basılı ders malzemeleri, televizyon ve radyo ders programları, akademik danışmanlık hizmetleri ve bilgisayar destekli eğitim) yararlanarak öğrenimlerini sürdürmektedir. Uzaktan öğretimde yaygın olarak karşılaşılan 'muhasebe'nin, en uygun koşullarda nasıl bir eğitim politikasıyla sunulması gerektiği bu çalışmanın araştırma konusunu oluşturmaktadır. Uzaktan öğretimde muhasebe eğitiminin istenen şekilde gerçekleşmesi, sistemin süreçlerinin verimli çalışmasına bağlıdır. Uzaktan öğretim süreçlerinden en yenisi olan 'Bilgisayar Destekli Eğitim'in muhasebe eğitimine olan katkısı, sunulan uygulama ile pekiştirilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Muhasebe Öğretim Türkiye; Muhasebe Bilgisayar destekli öğretim