Sürelerin Türk vergi hukukundaki yeri ve önemi - Atak Yılmaz, Mefküre (Anadolu Üniversitesi, 1996)
Bu çalışmada Türk Vergi Hukukunda yer alan süre hükümleri ve bunlarla ilgili sorunlar incelenmeye çalışılmıştır. Çalışmada, önce ön bilgiler verilmiş daha sonra, bu hükümlerin çeşitli ortak özelliklerine göre sınıflandırılması yapılmıştır. Daha sonra, temel olarak bu sınıflandırmaya göre süreler incelenmeye çalışılmıştır. Türk Vergi Hukukunda gerek vergi yükümlülerinin ve idarenin güvenliği gerek idarenin istikrarını sağlamak amacıyla konulan süreler hukuk devleti kavramının önde gelen unsurlarından birisidir. Bu nedenle vergi hukukunda süreler, sağladıkları hukuki güvenlik açısından, hukuk devletinin gerçekleşmesinde etliki olmaktadır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Vergi hukuku Türkiye