Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi uzaktan öğretim çalışmaları ve radyonun kullanımına ilişkin bir model geliştirimi - Sağlık, Mediha (Anadolu Üniversitesi, 1985)
Bu çalışmada, radyonun AÖF uzaktan öğretim çalışmalarında kullanılması konusu üzerinde durulmuştur. Çalışma iki kısımdan oluşmuştur. Birinci kısımda radyonun eğitim amacıyla kullanımı, Türkiye radyoları genel yayın politikası, Türkiye'de uygulanmış olan uzaktan öğretim çalışmaları ve diğer ülkelerdeki uzaktan öğretim çalışmaları açısından ele alınmıştır. Çalışmanın model geliştirmeyi kapsayan ikinci kısmında, önce uzaktan öğretim olgusu ve süreciyle AÖF uzaktan öğretim çalışmaları incelenmiş, sonra da model geliştirimi konusu işlenmiştir. Çalışmanın amacı ve kapsamı, AÖF uzaktan öğretim çalışmalarına radyonun da eklenmesi, bu aracın kullanım olanakları ve töntemlerini belirlemektedir. Sonuç, radyonun eğitim amacıyla kullanılmasının olumlu sonuçlar verdiği ve uzaktan öğretim sistemlerinde yer alması gerektiğidir. Ancak önemli olan aracın nasıl kullanılacağını bilmek ve diğer araçlarla bütünleştirmektir.
Keywords: Uzaktan öğretim; Radyo, Eğitimde